Колко глави ще хвърли Борисов на народа (Цитати)

0
124
Бойко Борисов. Снимка: Уикипедия
Бойко Борисов. Снимка: Уикипедия

„Случващото се с Цветан Цветанов е „приятелски огън“. Това заяви преди минути по Би Ти Ви бившият народен представител от „БСП за България“, който преди 10 дни се отказа от депутатското си място поради заболяване.

Той смята, че този огън идва от „много високи среди“, но отказа да назове имена, лаконично споменавайки „не по-ниско от ниво „вицепремиер“. Велков цитира Кърт Вонегът, че така става „когато фъшкията удари климатичната инсталация“.

„Борисов постъпва по средновековен начин. Селяните обсаждат замъка, бесни, страшни, с коси и вили, а той им хвърля две глави по стълбите и казва „Ето ги лошите“. Сега ще хвърли и главата на Цветанов“, коментира след него Евгений Дайнов.

Политологът и философ припомни, че Бойко Борисов е постъпвал вече така по време на зимните бунтове през 2013 година и тогава „хвърли главата на Цветанов, но тя не се оказа достатъчна и подаде оставка поради страх от хората.“ и добави:

„Не може да въведеш феодално-олигархичен модел на управление на едно общество и да не очакваш от него трусове.“

В Брюксел премиерът беше твърд пред журналисти, че виновните за тези удари по имиджа на ГЕРБ ще си понесат заслуженото, каквото и да означава това. „Апартаментните“ скандали стават два месеца преди изборите за европейски депутати.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments