Кои са първенците по тенис на маса и баскетбол в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра?

0
101
Надпревара
Надпревара. Снимка: Община Мездра

Започна общинският етап от Ученическите спортни игри /УСИ/ 2023 с междуучилищен турнир по тенис на маса в 2 възрастови групи при юношите в Мездра.

При юношите VIII-X клас тимът на ПГ „Васил Левски“ победи отбора на ПГ „Алеко Константинов“ с 8:1 победи в индивидуалните срещи и се класира за следващия, областен етап на игрите. Победителите играха в състав: Николай Веселинов, който беше определен за най-добър състезател в турнира, Кристиан Петровски и Кристиян Иванов.

При юношите IX-XII клас формацията на ПГ „Васил Левски“ се наложи над представителите на СУ „Иван Вазов“ с 6:1 победи в индивидуалните двубои, а две срещи завършиха наравно. Съставът в тази възраст: Божидар Драганов, Радослав Цветанов и Теодор Тодоров. За най-добър състезател беше определен Данaил Лаков от СУ „Иван Вазов“.

В турнира по баскетбол при момчетата V-VII клас отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ надвиха тима на ОУ „Христо Ботев“ с 26:12 точки. Най-резултатни за победителите бяха Преслав Кръстев и Иван Калинов, които отбелязаха по 8 точки.

Днес ще бъдат определени общинските първенци в междуучилищния турнир по футбол. При момчетата V-VII клас съперници от 14:00 часа на изкуствения терен на градския стадион „Локомотив“ бяха ОУ „Христо Ботев“ – Мездра и СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино, а от 16:00 часа играят юношите XI-XII клас на СУ „Иван Вазов“ и на ПГ „Алеко Константинов“.

Заради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ директно се класираха тимове по хандбал на СУ „Иван Вазов“ момчета V-VII клас и юноши VIII-X клас и XI-XII клас, по волейбол на СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино юноши VIII-X клас и на СУ „Иван Вазов“ юноши и девойки XI-XII клас и по тенис на маса на ПГ „Алеко Константинов“ девойки VIII-X клас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments