Кои са основните правила за красив и безопасен маникюр?

0
264
Маникюр. Снимка: Фейсбук
Маникюр. Снимка: Фейсбук

Казват, че красивият маникюр е бижуто на ръцете. По тази причина не една и две дами се стараят да посещават маникюрист, който да им осигури добра форма на ноктите, привличащи цветове и заковаваща вниманието декорация.

От Искра.бг знаем, че крайните резултати са най-важни, но решихме да се информираме какво трябва да очакваме по време на процедурата, за да бъде безопасна и кои са признаците, че сме попаднали на добър професионалист.

Салонът, където се провежда процедурата

Мястото, където се провежда процедурата трябва да има отличен външен вид. Това далеч не означава лъскаво обзавеждане, а да бъде чисто и подредено. Същото се отнася и за човека, който ще работи с ръцете ни – трябва да е поддържан и спретнат. Ако той държи на себе си и работното си място, то най-вероятно ще се грижи и на нашата безопасност.

Майстор Виолета Йотова коментира за Искра.бг, че е най-добре да отидем при някой, който е инвестирал в обучението си, защото маникюристите са много, но специалистите малко.

Здрави нокти и гел за нокти

Ако искате дълготраен маникюр, то гелът за нокти е много добро решение, но за него се нуждаем от здрави нокти.

„Ноктите Ви трябва да бъдат здрави, за да се нанесе гел. Ако са нацепени или имате проблем с кожичките, то най-добре обсъдете как ще добре да постъпите“, съветва Йотова.

Материалите

Материалите не може и не трябва да бъдат евтини. Те не само няма да запазят маникюра ни за дълго време, но и са вредни за здравето.

Потребителите обаче трудно могат да разберат кога са попаднали в салон, в който не пестят от качеството.

„Материалите, с които се работи не трябва да имат силна и неприятна миризма. Ако усещате, че мирише неприятно, то значи продуктът е киселинен. А киселинните продукти увреждат ноктите.“, коментира Виолета.

По нейни думи един клиент не трябва да се притеснява да поиска да види срока на годност. Отсрещната страна пък е длъжна да го покаже. Това е начин да се изгради доверието и възможност да се изчистят съмненията, ако има такива.

Тя твърди, че добрите майстори работят само с ръкавици. И всеки клиент има право да държи маникюристът му да сложи такива по време на процедурата.

Алергия към слънцето и маникюр

Всеки майстор, при когото отива нов клиент ще попита за алергия от слънцето. По този начин могат да се избегнат проблеми, ако има такава. Ако не Ви попитат, но имате, то задължително уведомете работещия, но и имайте едно наум за отговорността му към здравето Ви.

„Нивото на излъчване на ултравиолетови лъчи от лампа за маникюр са еквивалентни на разходка под слънцето с продължителност 1-3 минути. По тази причина не са опасни. Когато обаче се появи нов клиент, то трябва да се информираме за здравословното му състояние. Ако има алергия към слънцето, то трябва да го предпазим и да използваме слънцезащитен крем и ръкавици“, подчерта майсторът.

Да се пазят кожичките

Това е от изключителна важност, ако не искаме да си тръгнем с инфекция. Според нея никакви материали не трябва да докосват кожичките ни, иначе има опасност от нежелани реакции.

„По принцип в самата технология нанасяне на гел лак няма нещо сложно. Но подготовка на ноктите и обработка на кожичките може да навреди. Много е важно един майстор да има определени познания в техника, с която работи. Преди години e нямало много инструменти за обработка на кожичките. И много висок риск да нараниш клиент и да го инфектираш. За щастие вече са разработени нови техники на работа, инструменти и стерилизатори, които майсторите използват. Например при техниките безопасна обработка на кожичките и апаратен маникюр се намалява риска на разраняване. В същото време се изчиства само мъртва кожа. И съответно нашите ръце получават по красив и оформен вид.“, коментира Йотова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от