Кои са 11 демократи, които биха могли да сменят Джо Байдън през 2024 г.?

0
9
Президент Джо Байдън
Президент Джо Байдън. Снимка: Joe Biden, Facebook

Комбинирайте възрастта на президента Джо Байдън (той ще навърши 82 години малко след изборите през 2024 г.) и текущите му политически борби (той е тръгнал да се доказва професионално в ранните си 40 години) и ще получите това: поредица от истории, изследващи дали Байдън да се кандидатира отново и дали не, както и кой може да заеме неговото място, пише „CNN“.

Ние сме в разгара на само един от тези новинарски цикли, като през уикенда „The New York Times“ публикува обширна информация за потенциалните заместници на Байдън в рамките на Демократическата партия. Белият дом, който е наясно със слуховете, даде да се разбере, че Байдън планира да отиде на втори мандат. В понеделник прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза:

„Президентът има всички намерения да се кандидатира за преизбиране.

Но… какво ще стане, ако плановете на Байдън се променят? По-долу разгледайте най-често споменаваните имена за претенденти за изборите през 2024 г. и един ред за тяхната жизнеспособност.

Камала Харис: Тя несъмнено се бори като вицепрезидент, но все още е най-вероятният демократ, който не се казва Байдън, да се превърне в номиниран от демократите кандидат през 2024 г.

Пийт Бутигиг: Най-естествено талантливият кандидат в областта за 2024 г., „кметът Пийт“ също беше отпред и в центъра на продажбата на законопроекта за инфраструктура на Байдън.

Елизабет Уорън: Сенаторът от Масачузетс все още е популярен сред либералите – и този път няма да раздели вота със сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, както направи през 2020 г.

Ейми Клобучар: Освен Бутигиг, сенаторът от Минесота вероятно беше най-ценената от губещите кандидати през 2020 г. – и нейните корени от Средния Запад винаги са плюс предвид електоралната карта.

Рой Купър: Ограничен срок за работа до 2024 г., губернаторът на Северна Каролина има достатъчно време да обмисли следващата си стъпка – като се започне със службата си като заместник-председател на Асоциацията на демократичните управители.

Мич Ландрийо: Да бъдеш натоварен с изпълнението на законопроекта за инфраструктурата е голяма (и високопрофилна) работа, с която бившият кмет на Ню Орлиънс се зае с удоволствие.

Джина Раймондо: Тя направи скок от губернатор на Роуд Айлънд до министър на търговията на администрацията на Байдън, но остават съмнения дали е твърде умерена, за да спечели първичните избори на демократите в този момент.

Гретхен Уитмър: Губернаторът на Мичиган трябва да спечели това, което може да се окаже трудна надпревара за преизбиране през следващата година, преди да може да се насочи към обмисляне сериозно на национална кандидатура.

Фил Мърфи: Рекордът на губернаторите на Ню Джърси, които се борят за президент, не е голям напоследък (съжаляваме, Крис Кристи!), но Мърфи може да използва следващите няколко години от губернаторството си като полигон за тестване на някои национални политики за партията.

– Дж. Б. Прицкер: Прицкер има две неща за него – 1) Той е губернатор на голям щат от Средния Запад (Илинойс) и 2) той е много, много богат.

Стейси Ейбрамс: Ейбрамс говори открито за бягане през 2020 г., преди да премине състезанието; но тя трябва да спечели подкрепата на губернатора на Джорджия през 2022 г., преди да мисли твърде много за 2024 г.

Въпросът: Ако Байдън реши да не се кандидатира, има вероятност да гледаме към много пренаселено поле от демократи, които искат да го заменят.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments