Книга срещу килограм пластмаса на 26 май в Бургас

0
79
"Книги за смет"
Източник: Фейсбук "Книги за смет"

Кампанията „Книги за смет“ се завръща в Бургас. От 10:00 до 13:00 часа на 26 май на паркинга на Kaufland в квартал „Славейков“, бургазлии ще могат да получат роман на български или чужд автор срещу предаване на килограм годна за рециклиране пластмаса. Всеки желаещ може да получи само една книга независимо от предаденото количество.

Организаторите дават възможност на всеки член на едно семейство да получи книга. Условието е те да бъдат заедно по време на предаването и всеки да дари отделен килограм пластмаса. Събраните отпадъци ще бъдат рециклирани от „ЕКОПАК България“, който е партньор на инициативата от нейното създаване.

Пластмасата трябва да бъде без съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Отпадъците, които няма да бъдат приемани са: блистери от лекарства, туби от масла и домакински електроуреди. Приемат се: опаковки, бутилки, кофички от кисело мляко, капачки и др.

Тази година“Книги за смет“ има и специална кампания„Буквите, които ни свързват“, посветена на кирилицата. Сред избраните заглавия са някои от най-големите български класики като: „Албена“ на Йордан Йовков, любимата детска приказка „Баба Яга„, както и сборник с текстове на майстора на късия разказ Елин Пелин.

Каузата Книги за смет“ е на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books. Нейната цел е ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

БЧК съветва какво да правим при буря

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments