Кметът на София Васил Терзиев се среща с посланика на Нидерландия за модернизация на столицата

0
112
Н.Пр. Симон ван дер Бург и Васил Терзиев
Н.Пр. Симон ван дер Бург и Васил Терзиев. Снимка: Община София

Кметът на София Васил Терзиев се срещна с Н.Пр. Симон ван дер Бург, посланика на Нидерландия в България, съобщиха от Столична община.

Събитието, което също така включваше участието на заместник-кмета на Столичната община в направление “Европейски политики, международна дейност и туризъм” Никола Барбутов, беше фокусирано върху обсъждането на редица инициативи за модернизацията и развитието на София.

По време на срещата посланик ван дер Бург изрази готовност да сподели добрите практики, разработени в нидерландските градове, които могат да бъдат приложени в София. Сред основните теми бяха подчертани значението на чист и зелен град, внедряването на енергоефективни транспортни решения и други инициативи, които целят подобряване на качеството на живот за гражданите на столицата.

Терзиев подчерта своите приоритети за развитието на София и изрази благодарност за подкрепата на Нидерландия, особено след приемането на България в Шенгенското пространство по вода и въздух. Той подчерта, че такова международно сътрудничество е от съществено значение за осъществяването на амбициозните планове за модернизация на града.

Срещата подчертава важността на международното партньорство и обмена на знания и опит в контекста на градско развитие и устойчивост. Инициативите, които се обсъдиха, предвещават вълнуващи възможности за София и нейните граждани, като поставят основите за бъдеще, което е по-зелено, ефективно и проспериращо.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments