Кметът на София нареди: Масово миене на улици и булеварди преди пролетното почистване

0
80
София
София. Снимка: Васил Терзиев, Фейсбук

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че е възложил да започне организация за масово миене на столичните улици и булеварди. Тази стъпка е предприета за подобряване на чистотата и качеството на въздуха в града, като започна масово миене на улиците и булевардите. Инициативата, обявена от столичния градоначалник, стартира на 2 март и е насочена към допълнително почистване на града преди началото на стандартното миене през април.

„Използваме всяка възможност да направим София по-чиста и приветлива. Възложих организация по масово миене на столичните улици и булеварди, защото времето в момента позволява да се погрижим за чистотата допълнително преди да започне стандартно планираното миене през април“, написа кметът Терзиев в своя пост

Преди началото на миенето бяха предприети стъпки за почистване на наносите и профилактика на отводнителните шахти, за да се осигури ефективното премахване на праха и замърсяванията. Кметът призова собствениците на автомобили да не възпрепятстват изпълнението на дейността и да шофират със съобразена скорост, както и гражданите да подават сигнали за нередности.

В рамките на няколко дни екипите на Столичния инспекторат вече измиха важни транспортни артерии като бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, пл. Руски паметник и бул. „Прага“, като дейностите продължават с непрекъснат интензитет. Предвидено е до края на седмицата да бъдат обхванати голяма част от районите в София, включително и през нощта на 5 март, когато се очаква най-голям брой улици да бъдат измити.

Стремежът към по-чист въздух и улиците е ключов за повишаване на качеството на живот в столицата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments