Кметът на Панагюрище с гореща молба към жителите на общината

"За няколко дни бяха загасени четири пожара, небрежността ни коства многo", написа той във Facebook

1
14147
Желязко Гагов
Желязко Гагов. Снимка: Facebook, личен профил

Кметът на Панюгирище Желязко Гагов се обърна с гореща молба към жителите на общината да бъдат по-предпазвали по време на пожароопасния сезон. Той припомни, че през последните няколко дни са били загасени четири пожара и благодари на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ за бързата реакция. 

Искра.бг припомня, че в момента има действащ червен код за опасност пожари в 16 области в Българи, сред които и Пазарджик. Поради тази причина хората трябва да бъдат изключително внимателни с боравенето с огън на открито. Ето какво написа Желязко Гагов по темата:

„През изминалите дни имахме няколко случаи на пожари – в Оборище, в землището на Попинци под Калена могила, край язовир Русалин и в района на Никулден.

Борбата с огнената стихия изискваше бърза реакция и затова съм изключително благодарен на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ под личното ръководство на комисар Ангел Ангелов, самоотвержените панагюрски доброволци и заместник-кметовете, които бяха и все още са на терен, служителите на ДГС Панагюрище, помощта, която оказа „Асарел Медет“ АД.

Поздравления и уважение за работата на момчетата от екипите на тежките машини, които и през нощта прокарваха просеките за овладяването на пожара. Работата продължава и сега, за да осигурим безопасността в застрашените райони.

Обръщам внимание на всички жители на общината да бъдат по-внимателни и по-отговорни (оказва се, че в два от случаите причината е проблем с косачка). Небрежността ни в тези дни може да ни коства много“.

Горещото лято доведе до червен код за опасност от пожари в 16 области в България

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Илитерат
Илитерат
3 дни по-рано

Този ли беше кметът, който „владее“ няколко чужди езика?! Силно се надяваме да научи и български, независимо дали е майчиният му език.