Кметът на Община Никола Козлево може да бъде освободен от поста заради конфликт на интереси

0
153
КПКОНПИ
КПКОНПИ. Снимка: Искра.бг

Кметът на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб може да напусне поста си поради конфликт на интереси, постанови Антикорупционната комисия. Решението й е публикувано в сайта. Производството срещу градоначалник е стартирало след сигнал.

Към момента е констатирано, че Eшреф Реджеб е подписал осем преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“. От 2016 година до момента член на Управителния съвет на сдружението е синът му. По този начин са били получени субсидии е в размер на 43 170 лева.

Реджеб е подписал и 110 разходни ордера между август 2018 г. и август 2021 г. С тях са били изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са плащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и други.

Ако решението на Комисията бъде потвърдено, Реджеб трябва да плати глоба от 10 000 лева, като в полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието, както и да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.

През 2018 година градоначалникът беше разследван за това, че в работно време общински служители са извършвали строителни дейности в магазин, собственост на семейството му. Тогава Окръжната прокуратура преустанови производството, защото не констатира данни за престъпление.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments