Кметът на Кубрат: Честит празник, честит Бабинден!

0
55
Колаж
Колаж. Снимка: Община Кубрат

На днешния ден, по стар стил, народният календар отбелязва Бабинден. Празникът е първообраз на днешния Ден на родилната помощ и е в чест на всички лекари и медици, допринасящи за раждането на нов живот. По този повод, кметът на Община Кубрат Алкин Неби поздравява всички празнуващи, като се обръща към тях с думите:

„Уважаеми лекари и акушери,

Сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния Ви празник, като засвидетелствам своето уважение към Вас за благородния труд и всеотдайността, спомагаща за раждането на всеки нов живот!

Дарявайте усмивки на много родители, помагайте на бял свят да се появяват здрави и красиви деца, защото те са нашето бъдеще в община Кубрат и нашата свидна Родина. Бъдете сигурни, че Вашето отношение, труд и старание се ценят дълбоко! Използвам днешния празничен ден, за да изразя своето искрено уважение и признателност към всеки един от Вас! Честит празник, честит Бабинден!“

Всеки от нас дължи благодарност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички специалисти, работещи в отделенията за грижи към родилката и бебето. Денят на родилната помощ се празнува от 1951 г., когато с парламентарен указ е определена датата 21 януари.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments