Кметът на Карлово е осъден на пробация

0
511
Емил Кабаиванов. Снимка: Фейсбук профил
Емил Кабаиванов. Снимка: Фейсбук профил

Кметът на град Карлово Емил Кабаиванов е обвинен за безстопанственост от Специализираната прокуратора. Той е осъден на пробация, съобщиха от ведомството.

Кабаиванов разпоредил да се изплатят възнаграждения и осигурителни вноски на 3-ма души без да има договори с тях. По този начин е нанесъл значителна щета на Общината, възлизаща на 26 984,68 лева, обявиха от ведомството.Провинението му е в периода 24-ти април 2013 – 30-ти април 2014-та година.

Средствата са били част от получената от общината безвъзмездна финансова помощ за доизграждане и модернизация на водопроводната и канализационна мрежа на града по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

Съдът е взел предвид обстоятелството, че нанесената щета е била възстановена в общинския бюджет, чистото му съдебно минало и изразеното от него съжаление за стореното.

Наказанието предвижда задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и удръжка на 10 на сто от възнаграждението му в полза на Държавата в продължение на 3 месеца.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments