Кметът на Бургас вече ще получава 50% от максималната заплата на министър в България

0
26
Димитър Николов
Димитър Николов. Снимка: Искра.бг

Кметът на Община Бургас вече ще получава 50% от максимално определения размер от възнаграждението на министър в Република България. Това решиха на днешната редовна сесия на местния парламент съветниците.

Промяната ще влезе в сила от 1 януари 2023 година. Освен това върху заплатата ще се начислява допълнително възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит в размер на 1% върху основното възнаграждение.

Зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев обясни, че със заплатата на кмета са обвързани заплатите в цялата администрация, както и на управителите на общинските дружества. По неговите думи в момента има служители в тях, които получават доста повече от своите началници. И допълни:

„Точни цифри за 2023 година ще знаем след подготовката на бюджета. Заплатата на един министър е 6600 лева. Заплатите не се увеличат автоматично. Всякакви решения се взимат със санкция на Общинския съвет.“

Докладната записка беше подкрепена от 40 общински съветници. Двама се въздържаха при гласуването, а никой не беше против.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments