Кметът на Бургас: Съжалявам, че махаме пейките – нямаме друг избор!

0
1045
Снимка: Димитър Николов, Фейсбук
Снимка: Димитър Николов, Фейсбук

Град Бургас ще остане без пейките си. Причина за това са честите нарушения, при които хората се събират по парковете и градините на морския град.

Нестандартните мерки в борбата срещу коронавируса са предприети от Община Бургас. Отношение по проблема взе и кметът на града Димитър Николов в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа той:

И за мен не е приятно, но хубавото време и раздумките по пейките в парковете и градинките изкушават да се върнем към обичайния си начин на живот. Затова ще ги разредим, вдигнем или съберем една върху друга. Действията ще са на местата, на които по мои наблюдения, се струпват най-много хора. Времето ще става все по-хубаво и ще е все по-трудно да се спазват забраните. Няма друг начин, съжалявам!

Снимки: Фейсбук, Димитър Николов

Решението му е продиктувано и от факта, че самият той е станал очевидец на нарушенията. При обиколка на населеното място е отправил апел към гражданите – да бъдат отговорни и съвестни – към собственото си здраве и това на околните.

Видео: bMT

Дейностите са започнали вчера в “Борисовата градинка”, парк “Света Троица” и парк “Славейков”.  Днес продължават в квартал „Меден Рудник“ и „Морската градина“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments