Кмет за пример! Добри Хамбарджийски изминава километри, за да доставя продукти на 2 села

0
1730
Кметът Добри Хамбарджийски
Снимка: Скрийншот от репортаж на БНТ

Повече от 60 км изминава кмет на 2 благоевградски села, разположени високо в планината, за да достави хранителни продукти и хляб на местните. В селата Габрово и Дебочица от години няма доставчик на стоки или работещ магазин. Заради това два пъти в седмицата кметът Добри Хамбарджийски разнася на хората хранителни продукти и лекарства, пише „БНТ“.

В момента в село Габрово има 47 жители, докато през лятото броят им е пет пъти повече. То е съставено от няколко махали, които са отдалечени една от друга и до които се стига само по черен неподдържан път.

Кметът Добри Хамбарджийски използва личната си кола, за да достави стоките, които предварително хората са си поръчали. Налага му се да носи продуктите на ръка, тъй като между къщите има само няколко малки пътеки. Той коментира, че нито от общината, нито от хората, е взимал стотинка повече от това, което е нужно, което струва хлябът или хранителните стоки.

Между 680 и 750 лева ежемесечно са разходите за гориво и по автомобилите.

От Благоевградската община са заложили в бюджета тази година приблизително 150 хил. лева за подобряване на инфраструктурата в селата.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от