Ключов кадър вече не работи в Община Бургас. Каква е причината?

0
407
Живко Иванов
Живко Иванов. Снимка: Фейсбук

Живко Иванов е дългогодишен служител на Община Бургас. Той е доверен човек лично на кмета Димитър Николов. До Искра.бг достигна информация от наш
източник, че бившият управител на общинското предприятие „Спортни имоти“ вече не е част от екипа на градоначалника. Потърсихме го, за да разберем каква е причината за това.

Пред Искра.бг Живко Иванов потвърди, че вече не работи в Община Бургас. От неговите думи стана ясно, че той е взел това решение, но не посочи какви са били причините. Каза единствено, че 14 години е бил част от екипа на Общината и няма намерение да прекара следващите 25 години като такъв. Подчерта също така, че след сливането на „Спортни имоти“ и „Общински имоти“ той вече не е заемал ръководна позиция, а е бил редови служител. Това според него вече дори не го правело публична личност.

От Искра.бг поискахме неколкократно да разберем каква е причината за напускането на Живко Иванов, тъй като в онлайн медии се появи информация, че той е част от октопода на ГЕРБ в Бургас и е участвал в източването на крупни суми чрез нагласени обществени поръчки. Посочва се също така, че са безброй безобразията, които са се извършвали и се извършват в Бургас за тези години от представителите на ГЕРБ.

Самият Живко Иванов отрече категорично тези твърдения. Той каза, че в тях нямало нищо вярно и подчерта, че не е отговарял за тези ресори, за да може да оказва някакво влияние.

Тук възниква важният въпрос при положение, че Живко Иванов е бил дълги години не просто служител на Община Бургас, а от най-близкото обкръжение на Николов, защо именно в този момент, при смяна на правителството и след като започнаха да се разкриват схеми от последните 15 години в България при управлението на ГЕРБ и ДПС, той решава да напусне?

Очаква се, че няма да е единственият представител на видни и не толкова видни членове на местната управа, които ще решат да се разделят с постовете си и партийната си принадлежност. Според източника на Искра.бг с този си акт Живко Иванов е бил посъветван да напусне „кошера“, за да може при евентуални проверки в търсене на справедливост да мине между капките и да остане незасегнат.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments