Клуб „Девети декември – 9XII“: Иванов и Божанов да оттеглят подкрепата си от Атанасова за конституционен съдия!

2
326
Доц. Кристиан Таков и Десислава Атанасова
Доц. Кристиан Таков и Десислава Атанасова. Снимка: Клуб "Девети декември - 9XII", Facebook

От Клуб „Девети декември – 9XII“ призоваха Христо Иванов и Божидар Божанов незабавно да оттеглят подкрепата си за председателя парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова за конституционен съдия, определяйки я за „безкрайно спорна кандидатура“. Припомняме, че в четвъртък беше разпространена информацията, че лидерите на обединението „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ са сред вносителите на номинацията й. По този повод от Клуба заявиха още, че категорично не толерират пълното обезличаване на „Да, България“, загърбването на каузата на морала и справедливостта, включително и най-вече в политиката.

Публикация във Facebook на Клуб „Девети декември – 9XII“ гласи следното:

„“Ще пазя правото от закона!“ – заявява Десислава Атанасова от ГЕРБ с блясък в очите и фалшив плагиатски патос.

Думи на един от най-обичаните български интелектуалци, юрист и университетски преподавател – доц. Кристиан Таков. Човекът, чиито мисли и думи вдъхновиха хиляди, а тезите му залегнаха в основите на принципите на „Да, България“, учредена от него, Мануела Малеева и Христо Иванов.

Дали доц. Таков е предполагал, че 7 години по-късно неговият съидейник Христо Иванов ще бъде сред хората, които заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски ще издигнат номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия?!

Според чл. 147. т.3 от Конституцията на България, за съдии в Конституционния съд се избират юристи с високи професионални и нравствени качества, с най-малко петнадесетгодишен юридически стаж.

Десислава Атанасова не отговаря на нито едно от условията, включително и юридическият ѝ стаж е крайно съмнителен!

***

Хората очевидно се променят, но принципите – не!

Ние от Клуб „Девети декември – 9XII“ категорично не толерираме пълното обезличаване на „Да, България“, загърбването на каузата на морала и справедливостта, включително и най-вече в политиката!

Считаме за непростима грешка номинацията на Десислава Атанасова от ПП-ДБ и настояваме нашите представители в коалицията Христо Иванов и Божидар Божанов, незабавно да оттеглят подкрепата си за тази безкрайно спорна кандидатура!“

Клуб „Девети декември – 9XII“: Иванов и Божанов да оттеглят подкрепата си от Атанасова за конституционен съдия!

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
4 месеци по-рано

Нищо от Иванов не очакваме вече

Сияна
Сияна
4 месеци по-рано

Катастрофа!