Кирил Симеонов: Не са ми предлагали пари и не съм изпазаруван

0
58
Кирил Симеонов
Кирил Симеонов. Снимка: НС

Депутатът Кирил Симеонов, който последен се отцепи от „Има такъв народ“ /ИТН/ декларира, че не са му предлагали нито пари, нито нищо, за да вземе това решение. В ефира на „bTV“ той обяви, че то е било от сърце и в резултат на идеологически причини. Исках да постъпя отговорно пред хората, които ме подкрепят, уточни той.

„Аз не съм купен и не съм изпазаруван. И искам да го декларирам това пред цяла България. Да се знае. Говоря за себе си лично.“, подчерта Симеонов.

На въпрос дали някой им е предлагал пари или постове, народният представител отвърна с – „абсолютно не“.

„Хората ни пратиха за това нещо – да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата. Ходил съм на протести през 2020 г. Ходил съм да защитавам майки от „Системата ни убива“. Ние се борим срещу системата. Това решение е адски трудно. Може би някой, който не е бил в моите обувки, няма как да го разбере, но аз съм изключително лоялен човек. Както виждате гласувах за оставката на господин Минчев, точно, защото съм лоялен.“, заяви Симеонов и добави, че категорично не е предател.

Народният представител сподели кога е решил, че трябва да напусне партията:

„Когато в четвъртък се водеше този дебат за оставката на господин Минчев, който между другото е мой набор и мисля, че е достоен човек, аз гласувах „за“ с групата, за да съм лоялен. След това, когато излязох по улиците ми беше изключително гузно и тежко. Знаете ли какво ми се случи? По улиците, докато си вървях ме срещна едно момче и каза: „Кирил Симеонов, здравейте, аз много ви харесвам, вие сте съученик на един мой приятел, мога ли да ви кажа нещо?“ И аз седя и му казвам „да“. На момчето му се разтрепери устната и се разплака. Попита ме – „Какво правим? Какво се случва с държавата?“ Вечерта не успях да спя. Това се насъбираше и случилото се в четвъртък беше последната капка.“

Според него дори и да е допуснал някаква грешка, Никола Минчев не е заслужил подобно отношение. Решението да му бъде поискана оставката на председателя на Народното събрание е дошло от ръководството на партията, обяви Симеонов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments