Кирил Петков в Бургас: Пеевски държи прокуратурата и службите, а Борисов му гарантира липсата на реформа

0
567
Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев. Снимка: Искра.бг

„Първото нещо, което Борисов трябва да отговори дали ще се откачи от зависимостите от Пеевски. Това, което видяхме, е че Пеевски държи прокуратурата и служите, а Борисов държи гласовете, с които гарантира да няма реформа“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който днес бе на посещение в Бургас, заедно с бившия финансов министър Асен Василев и Андрей Цеков. Тримата проведоха открит разговор с бургазлии на тема тема: „Промяната последните 10 месеца – какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?“.

Петков коментира пред медии евентуалните бъдещи преговори с ГЕРБ след следващите парламентарни избори през юни. По думите му партията на Борисов трябва да се разкачи от ДПС, за да може държавата да върви напред. 

„Защото аз не вярвам, че Пеевски ще даде доброволно тази си власт, а Борисов, докато има тази зависимост, не може да направи това, което всички българи искаме. Да не е нареден мачът преди това – най-добрите хора да влизат в регулатури, служби, съдебна система“. 

Той допълни, че хората в ГЕРБ също не са доволни от тази зависимост и даде пример с Росен Желязков и Мария Габриел, на които не им допадало да правят неща против тяхната воля. 

Хартиените бюлетини на изборите за 2в1 ще са с различни цветове

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments