Кирил Петков: „Планът Бачийски“ ще бъде план за промяната на Бургас

0
36
Константин Бачийки и Кирил Петков
Константин Бачийки и Кирил Петков. Снимка: ПП-ДБ

След 2 април „Планът Бачийски“ вече ще се превърне в план за промяна на Бургас – това стана ясно по време на среща на Кирил Петков с бургазлии. Един от лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ разговаря с хора от града и региона, за да им представи в детайли предизборната програма под надслов „Има как“.

„Голямо удоволствие е да видя как един човек от Бургас милее за града си. По време на нашето управление той постоянно беше в кабинета ми със свои идеи за развитието на Бургас“ – с тези думи Петков представи пред участниците в срещата водача на листата Бачийски.

Доскорошният министър-председател обвърза „Планът Бачийски“ с една от основните точки от предизборната програма на коалицията, а именно инвестирането на 50 млрд. лева в следващите 4 години в проекти, които не са се случили в България през изминалите 30 години. Според Петков всики тези средства ще бъдат изразходвани по най-прозрачния начин, защото това са парите от данъците на българите и трябва да се върнат обратно при тях за да се подобри животът им.

„Нашето управление беше само за 164 дни. Накрая паднахме от власт, защото имаше такъв коалиционен партньор, който не искаше да върне парите на хората, а да си ги сложи в джоба си“, припомни събитията от 2022 г. Петков и отново увери бургазлии, че коалицията изцяло подкрепя важните местни проекти и обяви за пръв път, че лично комисарят от европейската комисия по инвестициите му е съобщил това, че за ЕС е важно да се построи АМ „Черно море“.

„Представете си, че имаме АМ „Черно море“, имаме летище Равнец, представете си, че пристанището в Бургас работи с нов капацитет, представете си, че използваме близостта до Истанбул и имаме национално и местно управление, които работят в синхрон за това“, обърна се към хората в залата Петков.

Той посочи и формулата, чрез която проектите от „Планът Бачийски“ ще се случат:

„Средствата няма да минават по стария начин през опорочени „инхаус поръчки“, няма да минават през договори за доставки на материал, а ще бъдем отворени към всички компании, които искат да се конкурират на честни начала с най-ниска цена, най-добро качество и най-бързо изпълнение.“

Част от проектите на Бачийски са:

„Превръщането на старата авиобаза в Равнец в свободна икономическа зона с летище за обслужване на карго товари, строителство на нови дълбоководни терминали в Пристанище Бургас, разширяване на ГКПП „Малко Търново“ и разширяване на пътя „Бургас-Малко Търново“, за да се осъществи свързаност с бъдещата АМ „Черно море“. Прогнозният ефект от изпълнението „Планът Бачийски“ се измерва с разкриването на хиляди работни места и икономическото оживление на Югоизточна България.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments