Кипър: Пето тяло е намерено в куфар

0
27
Никос Метаксаз
Снимка: Nikos Metaxas, Facebook

Полицията в Кипър е намерила пето безжизнено тяло в куфар. Предполага се, че убиецът е офицерът от армията Никос Метаксаз, който призна за убийството на седем чуждестранни момичета, съобщиха от Daily Мail.

35-годишният капитан Никос Метаксаз, определян като „първия сериен убиец на острова“, се е появил днес в съда, когато полицаи са открили отново труп в куфар. Те са го извадили от езеро, което се се намира югозападно от Никозия. В него е имало останки на човешко тяло, за което се предполага, че е на дете.

Говорителят на полицията Андреас Ангелидес е заявил, че ще бъде направена аутопсия на тялото, което е в напреднал стадий на разлагане.

Метаксаз е признал убийството на пет жени, както и на дъщерите на две от жертвите му – шестгодишна филипинка и румънска девойка.

Разкриването на убийствата започна в средата на април. Необичайно силните дъждове изкараха тяло в куфар до повърхността на изкопана шахта. Оказа се, че е на 38-годишната филипинка Мери Роуз Тибурсио. Откритието предизвика разследване, което доведе до арестуването на Метаксаз на 18 април.

Дни по-късно властите откриха тялото на втора жена в шахта, за която се смята, че е на Ариан Паланас Лозано (28 годишна), също от Филипините.

Само тези две жени са били идентифицирани официално.

Кипърски медии твърдят, че войникът е виновен за убийството на 36-годишната румънка Ливия Флорентина Бунеа и на осемгодишната й дъщеря Елена Наталия, които са изчезнали още през 2016 г. Заподозреният е насочил разследващите към кладенец близо до армейски полигон извън столицата, където е било открито тялото на друга жена. Смята се, че тя е от Непал.

Миналата неделя полицията възстанови останките на четвърта жертва, натъпкана в куфар и намерена на дъното на езерото при Мицеро.

Днес в съда Никос Метаксаз е бил обвинен за изнасилване на тийнейджърка, която е подала жалба срещу офицера.

Неофитос Шайлос, ръководител на отдел „Разследване на наказателните производства в Никозия“, е заявил пред окръжния съд, че 19-годишна жена от Флипините е направила обвиненията, но Метаксаз е отричал при разпит. Той се е явил в съда без адвокат и не е имал никакви възражения за задържането му.

От полицията са съобщили, че са получили изключително много информация за действията на заподозрения. Взети са 350 свидетелски показания и още 150 предстои да бъдат направени.

Кипърските служби са били обвинени, че не са разследвали правилно изчезването на жени поради небрежност и расизъм.

Властите са признали, че всички жени и момичета, които офицерът от армията е признал за убити, са били обявени за изчезнали, с изключение на тази от Непал, за която е било съобщено на емиграционните служби, че отсъства от работа.

Президентът Никос Анастасиадес в петък е уволнил полицейския служител Захариас Хризостому ден след като министърът на правосъдието Йонас Николау обяви оставката си по случая.

Търсенето на куфари продължава. Специалисти все още анализират данните, намерени в електронното оборудване на заподозрения.

Метаксаз е задържан за още осем дни.

Преди дни в медиите излезе информация, че Метаксаз е с български корени. Майка му била от Стара Загора. Той е бил изключително ерудиран и образован, нисък профил, грижил се добре за семейството си. Преди известно време се е разделил със съпругата си, но нямат официален развод. Заподозреният е бил добър фотограф – със собствени изложби и участия в телевизионни предавания.

„Психолозите смятат, че престъпленията са провокирани от тежка травма в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 г., а той остава да живее с баща си“, коментира кореспондентът Бойка Атанасова.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от