КЕВР твърди, че няма нарушения в ноемврийските сметки на „Топлофикация“

0
104
Парно
Парно. Снимка: Pixabay

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ твърди, че няма нарушения в ноемврийски сметки на „Топлофикация“. Това е окончателното заключение на регулатора след извършената извънредна проверка. Тя беше стартирана след публикации в медиите и след призиви от страна на различни обществени фигури.

В доклада на комисията се посочва, че на база на предоставените данни и документи „Топлофикация“ е спазила всички законови изисквания при формирането на сметките за парно и топла вода на потребителите за месец ноември, предаде „bTV“.

По време на проверката е била изискана информация, която е обхващала единадесет различни точки. Включени са били и данните за изразходването количество топлинна енергия от клиентите на дружеството.

Посочено е обаче, че във фактурите коректно са упоменати утвърдените от КЕВР цени и съответно са приложени коректно при формиране на крайната сума за плащане от потребителя.

Обяснението за по-високите сметки е, че гражданите са потребявали повече. Това ставало ясно при анализирането на изходните данни.

Подробна разяснителна информация за произведената и подадена топлинна енергия щяла да бъде предоставяна ежемесечно на клиентите през този отоплителен сезон. Така гражданите щели да могат да сравнят изразходваните количества с тези от предходни години.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments