КЕВР обсъжда новите цени на тока, парното и топлата вода от 1 юли

1
132
Климатик
Климатик. Снимка: Община Бургас

Цените на парното, топлата вода и електроенергията за бита от 1 юли ще бъдат обсъдени днес на две открити заседания в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/. От енергийния регулатор прогнозират поскъпване на тока средно с 1,34% и поевтиняване на топлата вода и парното средно с 8,44 на сто. Окончателни решения ще бъдат взети в края на месеца.

Предвижда се поевтиняване средно с 8,44 процента на парното и топлата вода от 1 юли, информират още от КЕВР. Най-сериозно намаление на цените се предлага в Бургас – с 14,09 процента. За София очакваното намаление е около 7 на сто, а за Пловдив близо 8%. Поевтиняването на парното във Варна – под 4%. Най-малко се предвижда да поевтинее парното и топлата вода във Велико Търново – с 2,44 процента.

Очаква се най-сериозно да е увеличението на цените на електроенергията за клиентите в Западна България – с 2,74 на сто. В Южна България средното увеличение е 1,46%. В Североизточна България, цената на тока ще бъде намалена с под 1%. Въпреки очакваното намаление цените на електроенергията в региона остават най-високи за дневната тарифа.

БЧК раздава помощи на над 618 000 българи, вижте график по градове и дати

 

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] КЕВР обсъжда новите цени на тока, парното и топлата вод… […]