Кацаров: С тестовете за учениците се уронва престижа и името ми

0
166
Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров. Снимка: Срийншот от видео на БНТ

Казусът с тестовете за учениците е удобен повод да уронване на престижа и името ми, заяви бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров.

Преди няколко дни стана ясно, че КПКОНПИ са установили данни за корупция при поръчката за купуването на тестовете за COVID-19, чрез които учениците се върнаха в класните стаи. Кацаров е категоричен, че не е запознат за какви злоупотреби говори антикорупционната комисия. Той коментира пред „bTV“:

Истинската причина да се прави опит да се орони името ми е свързана с няколко големи столични болници и най-вече – с детската болница. Това е истинската причина.“

Бившият здравен министър уточни, че още преди да се проведе поръчката за тестовете депутат от ГЕРБ е заговорил за злоупотреби. По думите му това е атака, чиято крайна проекция е президентът Румен Радев, а другата линия е икономическа. Той подчерта:

„За детската болница има платени 10 милиона лева без да е извършена никаква дейност, без законово основание да се платят тези средства и до този момент не са предприети никакви действия за разкриване на истината около този случай. Ето ви 10 млн. причини да бъда атакуван аз, да бъде атакувано управлението на служебното правителство.

Кацаров разясни, че Министерски съвет /МС/ е определил бюджет за тестовете 12 лева на бройка за 1,5 милиона теста. По думите му купените тестове по време на неговото управление във ведомството са 3 пъти повече за същите пари. Той е категоричен, че няма да позволи никой да петни името му и допълни:

Прокуратурата имат всички документи, цялата документация им е представена. Ако сме правова държава, не аз трябва да посочвам. Прокуратурата трябва да ги посочи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments