Късометражен филм срещу насилието в училище шокира родители

0
3367
Дете
Снимка: Скрийншот от видео във Facebook

Късометражен филм срещу насилието шокира родителите на ученици. Според една от сцените, тормозеното дете се самоубива, пише „бТВ“.

Филмът „Внукът на човекоядката“ е бил излъчен вчера в училище в София, откъдето коментираха, че са получили писмо от Регионалното управление на образованието преди броени дни. В документа се посочва, че кадрите са подходящи за излъчване в училищна среда.

„Внукът на човекоядката“ е бил гледан от второкласници. Бащата на един от тях разказа, че детето му се е прибрало от училище разстроено.

„Със сълзи на очите разказа една покъртителна история, на която са станали свидетели в час. Самоубийството на едно дете, което е показано образно във филма. Каза ми: „Има и други начини, може с ножица и с вените“.

От училището изпратили писмената си позиция, която гласи: Съгласно писмо от РУО, филмът е одобрен от тях и Столичната община за излъчване в училищна среда.

Представители на Столична община казаха, че не са го финансирали. „Внукът на човекоядката“ е бил дипломна работа на Десислава Николова-Беседин в Нов български университет и съответно е бил финансиран от нея. Той е късометражен и не е бил категоризиран за възраст, но имал и версия за малки ученици.

Десислава Николова-Беседин сподели, че не е била потърсена, за да даде варианта, подходящ за ученици.

От Регионалното управление на образованието заявиха, че не са препоръчвали филма, а само са уведомили, че съществува. Според директора на управлението, детето във филма не слага край на живота си, а само спира да ходи на училище.

В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното управление на образованието. Там също не са разбрали, че има адаптирана за ученици версия, но са преценили да не го показват на децата. Те сметнали, че с кадрите няма да се намали насилието в учебното заведение, а дори напротив – може да се дадат идеи.

Утре ще започне проверка по случая. Засега не може да се каже до колко деца е достигнал филмът, защото училищата нямат задължение да се отчитат за това.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от