Картина на Пикасо е намерена в Атина години след обир на местна галерия

0
52
галерия
Галерия. Снимката е илюстративна. Източник: Пиксабей

Възстановена е картина на Пабло Пикасо, открадната преди 9 години по време на грабеж в гръцка галерия, информира “BBC”В понеделник полицията в Атина съобщи, че “Женската глава” на Пикасо е открита заедно с картина от 1905 г. на вятърна мелница от холандския художник Пиет Мондриан. И двете творби са взети, заедно с трето произведение на изкуството, по време на заплетен обир през 2012 г. в Националната галерия в Атина.

Произведенията на изкуството бяха извадени от рамките им в ранния сутрешен рейд, което отне само минути на грабителите. Информационната агенция „Ройтерс“, позовавайки се на анонимен полицейски служител, съобщи, че грък е арестуван, след като изкуството е намерено скрито в дефиле в покрайнините на града.

Съобщението в понеделник дойде само месеци, след като бе съобщено, че гръцката полиция все още вярва, че произведението на изкуството е в страната. Картината на Пикасо, портрет на жена в неговия подписан кубистки стил, е дадена на Националната галерия от самия художник през 1949 г. Тогава той казва, че тя е подаръкът, нарисуван десетилетие по-рано, и е признание за съпротивата на страната срещу нацистка Германия.

Втора картина на Мондриан беше оставена на мястото след момента на обира, след като крадците явно са я изпуснали, докато бягат. Очаква се официални лица да проведат пресконференция за възстановяването на изкуството.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments