Карлос Контрера, ВМРО: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

0
190
Карлос Контрера
Карлос Контрера. Снимка: ВМРО

„Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като се разменят местата на престъпника и жертвата.“

В това е убеден общинският съветник в СОС и председател на ВМРО–София Карлос Контрера. В своя позиция той твърдо се обявява в подкрепа на служителя на реда, който при преследване е произвел изстрел, довел до смъртта на нарушителя. Прилагаме цялата позиция на Карлос Контрера без редакторска намеса:

„Каква е тази държава, в която полицаите не могат или не трябва да стрелят?! Случаят с простреляния и починал бандит умело се ползва от някои среди и медийното им лоби за поредната пропагандна кампания. Ситуацията, довела до смъртта на 18-годишния млад, но явно закоравял криминален тип, е долу-горе ясна.

Поне от изнесената информация от същите медии става ясно, че полицейският патрул е преследвал бягащ, издирван за тежко престъпление човек, за когото са подадени данни, че е възможно да е въоръжен. Е, какво да направи друго служителят освен да стреля, след като преследвания не се подчинява, а посяга към чантата си и може да застраши живота на служителите?

Други въпроси изплуват обаче. Къде е министърът на вътрешните работи и защо не излезе да защити полицая? Къде е главният секретар – професионалното ръководство на МВР, защо не излезе да защити служителите? Ясно е, че имат пълната информация какво е станало, ясно е, че не излизат по политически съображения, защото простреляният е циганин. А това прави случая политически некоректен. Ако беше млад бял мъж нещата щяха да са други.

Много лошо впечатление прави, че някои лица в медиите сугестират общественото мнение в посока в стил Джордж Флойд – че едва ли не той е жертва, а полицаите са насилници, зли расисти, които мачкат безправните различни. Това вече е пошло!

Съвсем видимо е, че се прави опит за т.нар. изпиране на случая, като се разменят местата на престъпника и жертвата. За въпросната банда, част от която е убитият, стана ясно, че е нападала невинни жени, нанасяла им е удари, имали са и предишни провинения. Сега обаче не чувам гласове в защита на пострадалите жени, а чуваме опити да се изкара престъпникът жертва.

Грабежът е тежко престъпление, така че тук става дума за хора с явно и последователно антисоциално, криминално поведение.
Кой е жертвата и кой е престъпникът?!

Категорично възразявам срещу опитите да се подмени истината с внушения на тоя или оня по националните медии! Категорично заставам зад служителите на МВР във връзка с този случай! Крайно време е и обществото, и политиците да защитим служителите на реда, включително и от негативни кампании, подбуждани от политическа коректност.

Призовавам министърът и главният секретар веднага да защитят служителя на МВР!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments