Каримански: Партиите да бяха казали какви политики искат в бюджета

0
49
Любомир Каримански
Любомир Каримански. Снимка: Facebook

„Политическите сили трябваше да дадат ясен знак и да кажат какви политики искат да зададат в бюджета.”

Това каза Любомир Каримански, съветник на служебния министър на финансите, по повод решението на служебния кабинет да не внася проектобюджет за 2023 година. Във вчерашното си изслушване в пленарна зала министърът на финансите Росица Велкова посочи, че няма да бъде внесен нито един от трите варианти разработени от служебното правителство. Според нея Бюджетът трябва да се изготвя от редовно правителство.

Това решение обаче беше разкритикувано от „Продължаваме промяната“ /ПП/, БСП и „Демократична България“ /ДБ/, а останалите партии одобриха този ход. Каримански попита:

Преди близо два месеца Нинова предупреди служебното правителство да не прави бюджет за следващата година. Как така след това реши, че министърът на финансите трябва да бъде отговорен и да предложи бюджет?”, попита Каримански. По думите му експертите в служебното правителство са положили неимоверни усилия, за да предложат бюджет.

„Първо работехме с параметри, които са за това бюджетът за 2022 да бъде удължен, да бъде запазена политиката му в новия бюджет. Но това касае и промяна на част от някои политики, които ще влязат през новата година”, коментира съветникът на министъра пред „NOVA“.

Според Каримански Асен Василев „недостойно е нападнал” финансовото министерство и Росица Велкова, която е била част от неговия екип. За него това е „недопустимо и не трябва да уронваме престижа на това министерство, борещо се за финансова дисциплина”.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments