Каракачанов е назначил служебна проверка на шефа на ВВС ген. Цанко Стойков

0
161
Генерал Цанко Стойков
Снимка: Скрийншот от репортаж на бТВ

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е назначил служебна проверка на ръководителя на Военновъздушните сили генерал Цанко Стойков. Това съобщи самият той преди да бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия, предаде „Darik News“.

Вицепремиерът е провел разговор със Стойков, в който началникът на ВВС му е обяснил, че не е знаел, че е подслушван, когато е разговарял с президента Румен Радев.

Така на практика генерал Стойков е потвърдил истинността на пуснатите от прокуратурата записи и вече е ясно, че става въпрос за диалог между него и държавния глава.

Проверката ще бъде извършена от началника на отбраната и целта й е да проследи цялата ситуация около искането на писмата от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ и дали има задържане на информация.

Каракачанов отново акцентира на факта, че генерал Стойков има големи заслуги за осъществяването на сделката за закупуването на американските изтребители F-16. Вицепремиерът не беше категоричен по въпроса дали началникът на ВВС ще бъде освободен от поста си.

Той каза, че е назначил проверка най-малкото, за да бъде той самият по-информиран по случая.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments