Караджов: Тежкотоварният трафик ще бъде забранен в малките населени места

0
7
Министър Гроздан Караджов
Министър Гроздан Караджов. Снимка: Искра.бг

Тежтоварният трафик ще бъде забранен в малките населени места. Това съобщи пред „bTV“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Забраната ще бъде въведена със специални знаци.

Така например в Монтанско това ще се случи в следващите две седмици. Именно там вчера камион се вряза в къща, след като водачът е загубил контрол над превозното средство. Този участък е част от републиканската пътна мрежа.

Министърът коментира и автомагистрала „Струма“. Според него тя е крайъгълният камък на цялото управление. Той обяви, че ще среща между представители на Министерството на околната среда и водите и това на регионалното развитие по въпроса.

Освен това щяло да се работи интензивно и за отстраняване на неравностите по всички аутобани и първокласни пътища. Това означава, че ще бъдат извършени много ремонти и там ще има временна организация на движението. Караджов подчерта, че е напълно наясно, че това ще изнерви шофьорите, но всички ще трябва да се съобразяваме със ситуацията, защото става въпрос за безопасността на хората. Премахването на неравностите е важно, за да не се образува аквапланинг.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments