Караджов: Решенията, които се предлагат за пътищата, са бомби със закъснител

0
63
Гроздан Караджов
Гроздан Караджов. Снимка: Facebook

Решенията, които се предлагат за пътищата, са бомби със закъснител и е заложена „гигантска“ криза и огромна катастрофа, ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата. Това прогнозира регионалният министър в оставка Гроздан Караджов в ефира на „БНТ“. Според него не съществува законово основание на базата, на което да си възстановят договорите. Той уточни:

„30 септември е датата, до която „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков наложиха като срок да могат, да се удължат действащите досега договори. Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема и моето решение беше изпратено писмено до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки, това е най-логичното. Само, че той каза: Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството.“

Караджов призова служебния кабинет да направи ревизия на работата на кабинета „Петков“. Той отбеляза още:

„50% от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има“, добави Караджов.

Преустановена е дейността по всички големи инфраструктурни проекти, твърди министърът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments