Кандидат-депутат се извини заради неуместна публикация от наводненията в Карловско

0
352
Теодор Михайлов
Теодор Михайлов. Снимка: Теодор Михайлов, Фейсбук

Кандидатът за народен представител от коалиция „Демократична България-Обединение“ Теодор Стойчев Михайлов се извини за публикацията си във Facebook от вчера. Припомняме ви, че той сподели снимка с Елисавета Белобрадова – също кандидат-депутат, а надписът гласеше:

„На кални бани сме. Честит празник.“

Публикацията
Публикацията. Снимка: Facebook

Прилагаме днешния пост на Михайлов без редакторска намеса:

„Искам да се извиня на всички, които са се почувствали засегнати от самоиронията с “калните бани”. Извинявам се и за всяка моя дума, която е наранила някого.

Съжалявам, че шегата, насочена единствено към мен самия – в оня момент плувнал в пот и нагазил в калта – е прозвучала като подигравка. Уверявам ви, че не беше такава.

Каня ви от сърце – ако искате лично да усетите как се роди тази шега, елате тук при нас, екипирани с ботуши и лопати. Обещавам ви, че след няколко часа вече ще знаете откъде извират калните шеги, дори и най-неуместните сред тях. Не го казвам с лошо. И оправдание не е. Казвам само, че тук се вижда една друга България, която не е като България от Фейсбук.

Откакто съм с лопатата и шегите си в Каравелово, не срещнах нито един отчаян или мрънкащ човек. Не знам това как да ви го опиша, че да ми повярвате. Като дойдохме, една жена ни помоли да ѝ откопаем любимата ѝ магнолия изпод всичката кал, довлечена от наводненията. Свидна ѝ била. Копахме, копахме… но не успяхме. И още ме е яд. Но насреща виждахме само благодарност и усмивки. Усмихват се всички, въпреки сполетялото ги, защото имат подкрепа. Сред тия хора няма как да са ти потънали гемиите – ще прощавате пак за неуместната метафора. Хората тук са страхотни. Духът им е по-висок от коя да е приливна вълна. Смехът ми никога не е бил за тяхна сметка. Копаем заедно, ядем заедно, смеем се заедно. В калта всички сме еднакви. Смехът през тези дни ни помага да изринем каквото трябва, без да се поддаваме на умората и без да се отказваме.

Някой беше написал, че всички, дошли да ринат с лопатите и ботушите, сме един вид представители на останалите, които заради едно или друго, не са тук. Хубава е тази идея за представителство – като има нужда, да отидеш и да свършиш каквото има нужда. Естествено, най-добре е да се погрижим за системни решения, така че да няма следващи пострадали. Но докато стигнем до системните решения, хората тук и сега имат нужда от лопатите ни, от ръчните ни колички, от енергията ни, а може би дори и от глупавите ни шеги, за да запазят не само домовете, но и усмивките си.

Знам, че грешните стъпки във виртуалното отекват гръмко по безброй фейсбук стени, но си мисля, че правилните действия в реалността имат малко повече стойност. Поне докато помагат на реални хора да видят отново реалните стени на реалните си домове.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments