Кампанията за привличане на военни стартира от Стара Загора

0
281
Пресконференция за началото на кампанията. Снимка: МО
Пресконференция за началото на кампанията. Снимка: МО

От Стара Загора започна националната информационна кампания „Бъди войник“, като началото й бе дадено с Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“, предаде БНР.

„Целта на кампанията е привличане на военнослужещи в българската армия, и намиране на необходимата мотивация за да се решат на тази стъпка“, коментира пред Радио Стара Загора полковник Валентин Мишев, началник на Военно окръжие Стара Загора.

Данни на Министерството на отбраната сочат, че 25% е недостигът на войници в армията, а най-много незаети места има в сухопътните войски.

Близо 3 хиляди войници трябва да назначи българската армия, за да бъдат окомплектовани различните родове войски, съобщи преди дни зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. „Желанието ни е да привлечем качествени и мотивирани млади хора за служба в Българската армия, на които да предоставим възможности за кариерно развитие, сигурно възнаграждение и социален пакет за тях и семействата им.“

В 29 града в страната ще бъдат организирани информационни борси, за да могат хората, които проявяват интерес към военната служба, да получат подробна информация.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments