Калин Стоянов привика в МВР ръководствата на БФС, „Левски“ и ЦСКА

0
30
Среща
Среща. Снимка: Калин Стоянов, Facebook

Калин Стоянов, който в момента заема поста на служебен министър на вътрешните работи, поиска от ръководството на Българския футболен съюз и двата най-големи столични отбора ЦСКА и „Левски“ София да се прекратят опитите за внасяне на пиротехника на стадионите и да бъде спазван редът

Стоянов прие в централата на МВР Наско Сираков, Даниел Боримиров и Филип Филипов, както и президента на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на младежта и спорта, също и директорът на СДВР – гл. комисар Любомир Николов, началник сектор „Масови мероприятия“ при Столичната дирекция на вътрешните работи гл. инспектор Иван Георгиев и др.

В личния си профил във Facebook Калин Стоянов написа следното:

„На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове „Левски“ и „ЦСКА“, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!“

Калин Стоянов привика в МВР ръководствата на БФС, „Левски“ и ЦСКА

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments