Какво се строи в сърцето на парка в ж.к. „Славейков“ в Бургас?

0
3550
Детска площадка
Детска площадка. Снимка: Искра.бг

„Какво се строи в сърцето на парка в бургаския ж.к. „Славейков“?“

Този въпрос зададоха бургазлии в социалните мрежи видя журналист на Искра.бг. Някои предположиха, че са фитнес уреди, други детска площадка, а трети – Евангелска църква.

От редакцията ни се свързахме с пресцентъра на Община Бургас, където любезно ни обясниха, че това не е тяхна инициатива, но знаят за нея. По думите им в момента се изграждала детска площадка с павилион за кафе и сладоледи. Инициативата била на „Нестле“, която е сред най-големите компании, производител на храни и напитки в света, като те плащали всичко.

От местната администрация не успяха да ни отговорят точно какви уреди ще има, нито дали до мястото, където вече има един павилион, ще бъде сложен и втори.

Припомняме, че на мястото, където в момента се строи новото съоръжение, имаше пързалка с къщичка, която от години се рушеше и беше опасна за децата.

 

В парка в ж.к. „Славейков“ вече има няколко детски площадки, като едната беше напълно обновена през изминалата година. Няколко пъти сме съобщавали и за опасни такива. Една от тях беше разположена в парка срещу един от входовете на търговския център „Престиж“, като от нея липсваха дъски и стърчаха пирони. Впоследствие и след множество сигнали тя беше премахната.

От Искра.бг помолихме за информация каква ще бъде съдбата на терена там и дали ще бъде направено ново пространство за децата, но от пресцентъра на Общината ни отговориха да направим официално запитване и на база на него ще ни отговорят.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Игри и спорт: Златко Янков и БК „Черноморец“ откриха нова спортна площадка в ДГ „Райна Княгиня“ в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments