Какво се случва с бебето, изоставено на улица в Айтос?

0
607
Бебе, крачета
Бебе. Снимка: Pixabay

Полицията все още не е установила биологичната майка на недоносеното бебе, което беше намерено през август на улица пред частен имот в Айтос. Името му – Антония Намерена Неизвестна, беше дадено от персонала на УМБАЛ-Бургас. Същевременно директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Бургас Алина Конкьова коментира за „NOVA“, че след извеждане на състояние на недоносеност, детето е било настанено в приемно семейство, където се полагат адекватни грижи за него.

„Наблюдаваме семейството, наблюдаваме развитието на детето, то се развива правилно и обградено с много обич и топлина.“

За малкото момиченце не е забравил и Дамян Тодоров от Айтос, който я намери на тротоара. Седмици наред той е бил търсен от различни хора от цялата страна, искащи да осиновят детето. Мъжът вече знае, че Антония е при приемно семейство, което се пази в тайна заради законови разпоредби.

„Не съм спрял да мисля за нея, надявам се да има късмет в живота. Чувствам се много свързан с нея, изглежда това е божие дело и затова ако мога да бъда част от нейния живот ще се радвам много.“, споделя той.

През 2023 г. Антония ще бъде вписана в регистъра на „Социално подпомагане“, където има десетки чакащи, които искат да я осиновят. С приоритет ще бъде приемното семейство, което в момента се грижи за нея.

Дамян се надява да не изгуби връзка с Антония, но това ще зависи от новите родители на детето. За първата му Коледа той е подготвил подарък, който ще стигне до него.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments