Какво решение взе плувната федерация по казуса „Бриз“?

1
948
Плуване
Плуване. Снимка: Pixabay

Българската федерация по плувни спортове /БФПС/ доказа, че правилата в плувните среди трябва да се спазват от всички представители в този спорт. Причината за свиканото заседание на управителния съвет беше ПК „Бриз“ заради нерегламентираните действия на клуба през последните месеци.

От тези среди споделят, че плувният клуб злепоставя и уронва престижа на самия спорт. Те се надяват двете комисиите да приложат цялата строгост на точките от правилника, след като явно „последно предупреждение“, вече налагано не един път, не оказва нужния ефект на „Бриз“.

По този повод отново потърсихме председателя на БФПС Георги Аврамчев. Той коментира пред Искра.бг:

„За състезателите от ПК „Бриз“ сме категорични – взимат се всички медалите, отнемат им се точки и за 2023 година няма да се картотекират. Причината за тези действия е, че те са нарушили нашия правилник. Дисциплинарната комисия вика на изслушване клуба. Те също ще бъдат наказани, но как точно ще реши самата Комисия. Нагласата е, че ще бъдат наказани както клубът, така и главният треньор.“

„Правилата са изготвени, за да се спазват от всички, а не да се нарушават!“, категорично заключи Аврамчев.

Припомняме ви, че за 14 дни на две състезания в Сандански и Варна, бургаският плувен клуб е участвал с нередовни руски състезатели, които са били картотекирани в Русия. Проблемът е, че участници са се състезавали в една година за друга държава и у нас, което е в разрез с правилата на Федерацията.

След сигнал от медията ни до БФПС, те се самосезираха, при което нередовните участници бяха дисквалифицирана, а „Бриз“ получи последно предупреждение. Но самият клуб и през 2017 година отново е бил с „последно предупреждение“ и оттогава е продължил с порочната си практика.

От Искра.бг ще продължим да следим казуса в плувните среди и взетото решение от Дисциплинарната комисия.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Говоря истината
Говоря истината
2 дни по-рано

Що за клеветници? Що за просташки сайт сте. Злобари и нещастни некадърници.
Ще има да вземате това да се случи!
Ще сънувате кошмари от сега нататък!
Помиярчета!