Какво разказаха родителите на 14-годишното момиче, което обвинява полицай в блудство?

0
7916
Полиция
Полиция. Снимка: Pixabay

В четвъртък вечерта полицай от Великотърновско беше задържан по подозрения в блудство с 14-годишно момиче. Той е на 48 години и е обвиняван, че е правил секс с непълнолетната, докато тя е била настанена в поправителен дом за срок от две седмици.

Родителите разказаха, че това, което знаят е, че момичето е имало контакт със служителя на реда. Те подчертаха, че на този етап никой не е казал, че е имало насилие. Напротив. Момичето се е съгласило на интимните отношения, защото е било уплашено, обясниха още те пред „NOVA“.

Вече четири дни майката и бащата на непълнолетното 14-годишно момиче не знаят какво се случва с тяхната дъщеря. Те са наясно единствено, че тя е е споделила пред психолог, че полицай й е посегнал сексуално. Родителите й са разбрали за това в четвъртък миналата седмица. Казано им е било, че могат да отидат в следствието, защото е имало инцидент. Те са поискали да знаят какъв е този инцидент и тогава им е било казано, че един от служителите бил правил секс с нея. Родителите посочиха, че просто не могат дори да кажат как са успели да стигнат до Велико Търново.

Самите те се срамуват и затова не желаят да разкриват своята самоличност. Те са осиновили 14-годишното момиче, когато тя е била на една година. Преди две седмици то е избягало от вкъщи, за да търси своята биологична майка. Затова е била настанена в приемника за деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни. Тя е била там сама с надзирателя. Други деца не е имало.

Нещо повече. Когато са отишли да я видят, родителите дори са разговаряли с полицая. Той им казал, че знае добре английски и двамата си говорели на английски. Помагал й за задачи.

Само два дни по-късно въпросният полицай е арестуван на работното си място, след като през деня момичето е казало пред психолога, че преди две вечери е правило секс с 48-годишния служител на МВР. Полицаят е бил задържан за срок от едно денонощие, след което е бил пуснат. В момента се чакат резултатите от назначените експертизи.

Дотогава той е у дома си, без да му е повдигнато обвинение. А от Областната дирекция вече са поискали надзирателят да бъде освободен дисциплинарно.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments