Какво показват предварителните данни за разпределението на местата в ЕП?

0
37
Европейски парламент.
Европейски парламент. Снимка: Пиксабей

ЕП публикува актуализирана прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 26 държави и данни от проучвания за една държава (към 12:38 ч. българско време време).

Прогнозата се основава на окончателни резултати от девет държави членки: Германия, Гърция, Кипър, Литва, Малта, Полша ,Словакия, Хърватия, Франция, предварителни резултати от 17 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Дания, Естония, Испания, Италия, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словения, Унгария, Финландия, Чехия, Швеция, прогнози и предизборни намерения за гласуване за останалите четири държави.

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 50.8%.

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност. Също така ще можете да сравнявате резултатите и да проверявате мнозинствата.

Христо Иванов подава оставка като лидер на „Да, България“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments