Какви са щетите от наводненията в страната?

0
799
Наводнение
Наводнение. Снимка: Pixabay

Проливните дъждове от последните дни предизвикаха истински бедствия на много места в страната. Частично бедствено положение беше обявено в Община Вършец, както и в село Ракево и във Враца. Проходът „Петрохан“ пък остана затворен заради свлачище.

За изминалите 48 часа на няколко места са паднали между 90 и 100 литра на квадратен метър дъжд, предаде „NOVA“. Той причини щети на пътя между Девин и Смолян. Там настилката буквално е пропаднала в реката, която пък все още е с високо ниво. От друга страна синоптиците предупреждават, че има вероятност от още свлачища през следващите дни.

Проходът „Петрохан“ ще остане затворен до понеделник. В Ракево има наводнени къщи, детска градина и училище. Във Вършец няма бедстващи хора, но разрушенията са много.

Тази сутрин от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ съобщиха, че министър Гроздан Караджов ще посети прохода „Петрохан“, за да проследи дейностите по неговото почистване. Заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров вицепремиерът ще обиколи и обектите, които са засегнати от наводненията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments