Какви мерки предприема Бургас в борбата срещу коронавируса?

0
991
Пенсионери
Пенсионери. Снимка: Pixabay

От утре започва раздаването на пенсиите в пощенските клонове в град Бургас. Създадена е организация за дезинфекция и пропускателен режим. Община Бургас е организирала носенето на сумите на трудноподвижни хора до дома, съвместно с пощенски служител.

Общинският кризисен щаб взе решение, да се отвори извънредно пенсионерският клуб „Ленко“ в „Меден рудник“, за да могат хората от този регион да получат възнагражденията си. Ще се спазват стриктни мерки за хигиена и пропускане.

В сряда и четвъртък предстои среща между представители на религиозните общности и  кметът на Бургас във връзка с предстоящите християнски празници.

От днес на входовете на църквите се монтират диспенсъри с дезинфектант, ще се поставят и постелки, напоени със същата течност.

Мрежата за дезинфекция и поставяне на диспенсъри ще се разшири и извън хранителните магазини. Така ще обхванат и другите работещи обекти.

Община Бургас съвместно с Регионалния инспекторат по образование (РИО) извършват проучване сред семействата на бургаските ученици за моментния им социален статус. Резултатите ще послужат за изработването на общинска програма за подпомагане на учащи, чиито родители са в тежко финансово положение.

217 са постъпилите до момента парични дарения. Всеки, който се е включил, ще получи договор. Комисия от юрист, икономист и лекар ще разпредели средствата съобразно постъпилите заявки от здравните заведения за апаратура и консумативи.

На заседанието бе отчетен проблем с дисциплината в приюта за бездомни и спазването на хигиенните навици там. От утре няма да се дава разливна храна на мястото, а на настанените ще се доставят само сухи и консервирани продукти. Ще бъде извършена и допълнителна дезинфекция.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments