Каква е ситуацията в село Кости след наводнението?

0
113
Наводнение
Снимка: Pixabay

Частично бедствено положение беше оповестено вчера сутринта в царевското село Кости. След проливния дъжд в началото на седмицата река Велека излезе от коритото си. Тя заля къщи и дворове, при което се е наложило да се евакуират част от хората. Това е било второ наводнение в рамките на 15 дни.

Кметът на Кости Антон Ангелов разясни, че частичното бедствено положение ще бъде отменено най-вероятно утре или най-късно в петък. Той допълни пред „NOVA“:

„Ситуацията вече се нормализира и водата се оттегли. Хората започнаха да почистват своите домове и смятам, че до няколко дни всичко ще е наред”.

Местните жители се оплакаха, че са били потапяни няколко пъти. Те припомнят, че случаите на наводнения са над десет в рамките на около шест години. Един от живеещите в населеното място Златин Кушев поясни:

Дойде страшна вълна и заля целия етаж. Исках да застраховам дома си, но когато казах, че става въпрос за Кости, ми казаха, че не може да се живее така”.

Жителите се оплакаха, че застрахователите не искат да им направят застраховка като чуят, че става въпрос за Кости. Обяснението им било, че това е рисков район и много често се случват инциденти. Кметът беше категоричен, че хората ще получат обезщетения за нанесените щетите по домовете им. Сериозно засегнатите домакинства са около десет.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments