Какъв е трафикът в последния почивен ден за Великден по пътищата?

0
96
Магистрала
Снимка: Pixabay

Започна голямото пътуване в последния от почивните дни за Великден. Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Очакван интензивен трафик още в преди обедните часове затруднява движението по път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград. Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите Хемус, Тракия и Струма, както и по граничните пунктове Кулата и Капитан Андреево. Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Още по-интензивно движение се очаква в следобедните часове на деня. Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна, предадоха от „БНР“.

Същевременно продължава да тече и специализираната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и шофьори, управляващи след употреба на алкохол и наркотици. От МВР съобщиха, че най-честото нарушение е превишаването на максимално допустимата скорост.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments