Какъв е приносът на общинския съветник Валери Ангелов за община Средец?

0
1648
Валери Ангелов
Валери Ангелов, Снимка: Facebook

Иванка Ангелова е била няколко мандата кмет на село Дебелт, община Средец. Тя е била издигната и избрана на поста като кандидат на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/. Според местни Иванка Ангелова е много близка до лидера на политическата сила Валери Симеонов. На последните местни избори през октомври 2019 година обаче губи от младия, напорист и харизматичен кандидат Ангел Ников. Жители на Дебелт твърдят, че загубата не й се е отразила добре.

Хората я определят като борбен човек, който е готов на всичко, за да постигне целите си. Била готова да си служи с „различни методи“, за да реализира това, към което се стреми. Живущи в Дебелт твърдят, че докато е била кмет не е оставила особен принос. Има проблеми, които не са били разрешени и е можело да се справи много по-добре. Хората вярват, че новият кмет Ангел Ников ще успее да направи необходимото.

Иванка Ангелова все още се ползва с подкрепата на част от населението на село Дебелт. Тя има твърди поддръжници през годините, които са й верни и до днес. Така на практика в момента селото е разделно на два лагера – тези, които застават зад бившата кметица и тези, които са против нея.

Преди време Иванка Ангелова е имала неразбирателства с кмета на община Средец Иван Жабов, който е от ГЕРБ. Незнайно как обаче ледовете между тях са били разтопени. Местните имат различни предположения за това ново „приятелство“.

Иванка Ангелова
Иванка Ангелова, Снимка: Facebook

Някои твърдят, че Иванка Ангелова е загърбила политиката, след като загуби от Ангел Ников миналата година. Според други обаче тя ще се кандидатира отново за кмет на Дебелт на следващите избори.

С политика се занимава не само Иванка Ангелова, а и нейният син – Валери Ангелов. През октомври 2019 година той е бил избран за общински съветник в Средец. Освен това Валери Ангелов работи в открит наскоро медицински център в Бургас.

Валери Ангелов е от Дебелт и би трябвало да защитава интересите на своите съграждани, както и на всички жители на община Средец. Но какво се случва на практика? Справка в сайта на община Средец показва, че от изборите през октомври 2019 година до настоящия момент Валери Ангелов не е входирал нито една докладна записка. Това означава, че той не е направил нито едно предложение и не е изпълнил една от основните си функции като член на местния парламент.

В същото време в Дебелт все още има проблеми, които не са разрешени именно от неговата майка – бившата кметица Иванка Ангелова. Предстои да видим какви действия ще предприеме нейният син, за да помогне на местното население и да направи техния живот по-добър. Не е ясно и дали Валери Ангелов ще оказва подкрепа на новия кмет на Дебелт Ангел Ников да се справи с управлението или ще му „играе контра“, защото е заел мястото на майка му.

Валери Ангелов и Валери Симеонов
Валери Симеонов и Валери Ангелов, Снимка: Facebook

Когато един човек е избран за общински съветник, той полага клетва. В случая на Валери Ангелов той се е заклел в следното:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Средец и да работя за тяхното благоденствие.“

Времето ще покаже дали Валери Ангелов ще спази положената клетва и ще работи за благото на община Средец или ще бъде едно от многото безполезни човечета в държавата ни, които заемат общински пост.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments