Как собственикът на джипа оправда затъването му в пясъка на плаж Перла?

0
318
Снимка: Иво Никодимов
Снимка: Иво Никодимов

Христо Щърбанов е собственикът на джипа, който затъна в пясъка на плаж Перла близо до морето. Инцидентът е станал в събота и тогава на плажа не е имало табела, която да оказва, че е забранено влизането с коли, коментира той за „бТВ“.

Щърбанов е искал да изкара джета си във водата и според него това е бил единственият начин да откара съда до водата. Той сподели, че и други години го е правил, тъй като в района често се организирали състезания с джетове и всички ги изкарвали по този начин в морето. По думите му на това място дори се организирали и международни състезания.

Шофьорът дори помагал и на други хора да изкарат затъналите си в пясъка коли, а и винаги е питал служителите на плажа дали и как може да си откара джета си до водата и винаги му обяснявали, че това става с коли. Преувеличенията, че джипът е газил хора по плажа били абсолютни глупости.

Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев обаче не е съгласен с твърденията му. По думите му според правилата джетове могат да се откарват до водата само с колесар по специално изграден на пясъка коридор, за който е взето разрешение от местната морска администрация. Той подчерта, че има табели, които забраняват влизането с автомобили. Щърбанов отрече това твърдение и заяви, че на 6 юли не е имало никакви табели.

Захариев обясни, че коридорът за джетовете е даден под наем и ако той като концесионер бъде глобен, ще разтрогне договора с наемателя.

„Опитахме се да го спрем, но нямаме правомощия освен да поставяме табели и да направим устна забележка“, каза концесионерът.

Глобата за Захариев ще бъде в размер на 6000 лв, съобщиха служители на Министерството на туризма за „NOVA“. Очаква се в 11 ч. министър Ангелкова да направи проверка на място.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments