Как ще се променят заплатите на учителите през 2020-та?

0
2109
Снимка: МОН
Снимка: МОН

Трудовите възнаграждения на педагогическите специалисти в образователната система ще нараснат с между 17 и 18%. Това е записано в Анекса към Колективния трудов договор (КТД), предадоха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Според документа преподавателите ще взимат минимум 1085 лева основна заплата. Старшите учители ще получават 1120 лева, а главните – 1776 лева. Директорите на учебните заведения ще взимат не по-малко от 1334 лева, а заместниците им – 1246 лева.

В Бюджета за 2020-та година са заложени 360 милиона лева повече. Предвидени са и 54 милиона лева за повишаване на заплатите на останалия персонал.

Ще се вземе под внимание и обмена на добри практики за професионалистите. 50% от средствата за квалификация в бюджетите трябва да бъдат използвани за обучения. Те ще се провеждат под формата на семинари, творчески проекти, открити практики и др.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от