Как ще посрещнат различните градове Нова година у нас?

0
174
2022 година
2022 година. Снимка: Pixabay

Новогодишната нощ у нас ще се проведе с празнични концерти и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Във Велико Търново празничната програма ще започне в 23:00 часа на откритата сцена на площад „Майка България“. В полунощ от Общината са предвидели светлинно шоу, но без заря. Ансамбъл „Пирин“ ще изнесе концерт-спектакъл на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград от около 23:00 часа.

Без фойерверки ще бъде посрещната Новата година и в Симитли, но за сметка на това гражданите също ще се насладят на новогодишен концерт. Плевен ще посрещне 2022 година на централния площад „Възраждане“ с концерт, който ще започне от 21:30 часа. Празнична програма – „Да посрещнем заедно Новата 2022 година“ ще има и в Русе от 22:00 часа на площад „Свобода“. В Добрич от 12:00 часа на площад „Свобода“ ще се състои предновогодишен концерт на ансамбъл „Добруджа“.

В Пазарджик празничната програма ще започне от 23:00 часа пред драматичния театър. Зарята в града ще бъде заменена от светлинно шоу, без звук. Спестените средства от 8 000 лева ще бъдат използвани по предложение на гражданите. Новогодишната заря се отменя и във Велинград. Концертът в Шумен е от 22:30 часа на откритата сцена в парка до Общината.

В Кубрат от 11:00 часа в читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ ще се раздават баница с късмети и по чаша вино на гражданите. Празнична програма ще започне от 23:30 часа на централния площад.

От Община Мездра решиха, че няма да се проведе традиционното посрещане на Новата година на градския площад заради COVID мерките. Средствата, предвидени за празненството, ще бъдат дадени на възрастни хора в нужда и на ученици с изявени дарби и заложби.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments