Как ще почиваме през 2021?

1
21458
Календар 2021
Снимка: Фейсбук

В края на 2020 ще разгледаме почивните дни за следващата година. Броят на работните такива през 2021 ще бъдат общо 249, съобщава „NOVA”.

Най-много ще почиваме през месец май – цели 14 дни, а най-много ще се трудим през март, юни, юли, август и ноември, когато ни се събират по 22 работни дни на месец.

Традиционно неработен е 1 януари, който през 2021 г. се пада в петък. През март неработен ще бъде само един ден – 3 март. Националният празник на България следващата година се пада в сряда. 4 дни ще се почива около Великден – от 30 април до 3 май, включително, а Гергьовден се пада в четвъртък. Дълъг уикенд с 3 почивни дни ще имаме и за Деня на славянската писменост, който се пада в понеделник. 

През летните месеци юни, юли и август няма допълнителни почивни дни. Денят на Съединението – 6 септември, обаче отново ще ни осигури по-дълъг уикенд, защото се пада в понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември – Денят на независимостта, който e в сряда.

За коледните празници през декември ще се радваме на 5 неработни дни – от 24 декември до 28 декември. Нова година се пада в събота. 

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пешо за неработните дни
Пешо за неработните дни
3 години по-рано

2021 година ще е супер вълнуваща за всеки мечтател – отпускар. ЧНГ, бъдете здрави и внимавайте с отпуските и празниците, особено коагто има толкова много почивни дни през годината. Знаем се – българинът обича да празнува, пие и яде, след което е склонен към глупости. Нека си спестим последното 😉