Как се прави „ВОДА“

0
54
"ВОДА" 2019

Третото издание на може би „най-мокрия“ фестивал в България се проведе този уикенд в Младежкия културен център в Бургас. Пространството на плувния басейн и околните съблекални и коридори (да, и едно стрелбище) отново привлякоха любителите на съвременното изкуство и модерния танц. А даже и да сте били от по-непосветените, като мен, лутането в дебрите на лабиринта от инсталации ви е оставил спомени за няколко дни наред.

"ВОДА" 2019
„ВОДА“ 2019

Тази година фестивалът „ВОДА“ бе насочен основно към бургаската публика и се случи именно заради и благодарение на нея. Министерството на културата бе отказало първоначално да спонсорира събитието и това подтикна група приятели на изкуството да започнат кампания за набиране на средства за осъществяването на фестивала.

„Това е уникален формат, който всички замесени се надяваме да продължи да се случва в нашия град. Защото това е начинът да се докоснем до известни международни и български артисти, а от друга страна да съпреживеем различни форми на изкуството и да преценим за себе си какво ни харесва, провокира и вдъхновява“, бе аргументът на организаторите.

"ВОДА" 2019
„ВОДА“ 2019

„Публиката може да избере сама откъде да мине и какво да види в пространството, както и да открие сама инсталациите, които са поставени там. Ще представим и едно съвсем ново списание за танц. Всяка година каним и артистите, които представят свое представление в програмата на „Вода“, да направят уъркшоп за млади танцьори“, разказа Петя Стойкова, която е основният двигател на фестивала.

Целта на фестивала е да провокира „зрителите по интересен начин и така да успеем да създадем аудитории за този тип изкуства“.

"ВОДА" 2019
„ВОДА“ 2019

“ВОДА” стартира през 2017 г. и предизвика интерес сред широката публика от различни възрасти. Около 100 артисти от Германия, Латвия, Молдова, Южна Корея, Япония и България са представяли своите творби в двете издания на фестивала до момента. През 2019 г. артисти от Унгария, Франция, Корея, Германия и България представиха своята визия за танц и музика, изобразителни изкуства и видео.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от