Как премина първият учебен ден в Община Царево?

0
66
Откриване на първи учебен ден
Откриване на първи учебен ден. Снимка: Община Царево

С инициативата „Вместо цвете – дари надежда“ стартира новата учебна 2023/2024 година за учениците в Община Царево. Средствата ще бъдат дарени за справяне с щетите, нанесени от опустошителното бедствие в района.

Дарения
Дарения. Снимка: Община Царево

СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Царево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ахтопол приеха новите първокласници от общината. Тържеството по повод първия учебен ден започна с издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България. Събитието уважиха кметът на община Царево инж. Георги Лапчев, председателят на Общинския съвет в Царево г-жа Таня Янчева, заместник-кметовете Марин Киров и Георги Стоянов, секретарят на общината Мария Конярова, началникът на РУО-Бургас Петя Петрова, директорът на СУ „Никола Йонков Вапцаров“ Даниела Фелонова, старши експертът по Предучилищно образование към РУО Бургас Иван Бъчваров, представители на общинската администрация в Царево, учители, родители и гости на общината.

Поздрав към всички събрали се днес първо отправи директорът на училището, както и кметът Лапчев и началникът на РУО-Бургас Петя Петрова. Бяха връчени грамоти на двама ученици, участвали като доброволци в стихийното бедствие, което сполетя община Царево.

За всички първокласници в двете учебни заведения имаше подарък от кмета на Общината – книжка с любими детски приказки и учебни пособия.

Фелонова предаде ключът на знанието на първокласниците и с много трепети и вълнение те прекрачиха прага на родното училище.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments