Как могат да бъдат решени инфраструктурните проблеми на „Слънчев бряг“?

0
208
Слънчев бряг
Снимка: Искра.бг

Инфраструктурните проблеми на „Слънчев бряг“ може да бъдат разрешение с актуализация на подробния устройствен план /ПУП/, смята арх. Георги Бакалов. Той е автор на последния строително-регулационен план на комплекса, който е в сила от 2000 година. Според него разрастването на курорта е направено на парче, стихийно и цялата инфраструктура се задъхва от огромната леглова база.

Големи задръствания, тълпи летовници, чакащи да бъдат пропуснати по пешеходните пътеки, безразборно паркирани автомобили в градинки и по алеи. Заради тесните еднопосочни алеи много от автобусите не могат да стигнат до хотела на туристите и ги оставят с багажите на километри от него. Свободни места могат да се намерят само на „Сини зони“, но от тях могат да се възползват само почиващите за кратък период от време.

Същевременно хотелиерите пак поставят казуса за собствеността на инфраструктурата на „Слънчев бряг“. Арх. Бакалов припомни пред „БНР“, че отдавна се настоява да бъде прехвърлена на Община Несебър. В момента данъците и таксите в „Слънчев бряг“ се плащат на общината, а инфраструктурата се поддържа от държавата, която обаче няма достатъчно приходи от курорта, за да реинвестиране на пари в големите проблеми на инженерната и на транспортната инфраструктура.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments